Paste prajite cu legume
PrinteazaPaste prajite cu legume din: usturoi, salote, piper, ulei, sare, rosii, pasta de tomate, zahar, paste, morcovi, conopida, busuioc.
Ingrediente:
- 1 căţel de usturoi
- 2 şalote
- 2 linguriţe de piper Sichuan (zdrobit)
- ulei
- 1 conserve mare de roşii descojite
- sare
- 1 linguriţă de zahăr
- 2 linguri de pastă de tomate
- 400 g paste chinezeşti cu ou
- 450 g morcovi
- 600 g mazăre păstăi
- 1 conopidă mică
- 1 legătură de busuioc thailandez
Mod de preparare:
Usturoiul şi şalotele se cojesc, se taie cubuleţe şi se călesc împreună cu piperul Sichuan într-o tigaie cu ulei încins.
Se adaugă roşiile şi se fierbe totul sub capac timp de 10 minute.
Compoziţia se trece apoi printr-o sită, iar piureul rezultat se asezonează cu sare şi zahăr şi se amestecă cu pasta de roşii.
Se dă o dată în clocot si se păstrează la cald.
Pastele se fierb 3-4 minute într-o oală cu apă sărată, după care se scurg şi se amestecă cu 2-3 linguri de ulei.
Morcovii se curăţă şi se rad pe răzătoarea mare. Boabele de mazăre se scot din teci.
Conopida se curăţă, se spală şi se desface în bucheţele.
Legumele se fierb (acoperite) circa 5 minute în puţină apă cu sare, apoi se scurg.
Busuiocul se spală, se usucă şi se toacă (cu excepţia a câteva frunzuliţe).
Pastele scurse se împart în 4 porţii şi se prăjesc pe rând în ulei încins câte 3-4 minute, astfel încât să formeze un fel de lipii crocante.
Se păstrează în cuptorul preîncălzit la 100°C până când sunt gata toate.
Legumele scurse se aranjează peste paste. Se presară pe deasupra busuiocul tocat, se toarnă puţin sos de roşii şi se ornează cu frunze de busuioc.
Restul sosului se serveşte separat, într-un bol suplimentar.
Paste prajite cu legume
Pofta buna!