Tort cu sirop de menta
PrinteazaTort cu sirop de menta din: cacao, faina, ciocolata, frisca, oua, margarina, zahar, praf de copt, mascarpone, sirop de menta.
- 30 g cacao
- 75 g făină
- 75 g ciocolată
- 150 ml frişcă
- 3 ouă
- 50 g margarină
- 75 g zahăr pudră
- 1 linguriţă praf de copt
Pentru crema:
- 125 g mascarpone
- 5-6 linguri sirop de mentă
- 2 linguri apă rece
Pentru glazura:
- 75 g zahăr pudră
- apă
- cacao
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare, adaugi 75 g zahăr şi mixezi în continuare încă 5 minute. Ciocolata şi margarina le topeşti împreună pe baie de aburi, apoi le laşi să se răcească.
Incorporezi în albuşuri gălbenuşurile, unul câte unul, apoi amestecul răcit de ciocolată cu margarină şi făina amestecată cu praful de copt.
Torni compoziţia într-o tavă rotundă, cu diametrul de 24 cm, tapetată cu hârtie de copt şi o dai la cuptor pentru 25 de minute, la 170 de grade Celsius.
Baţi frişca spumă, adaugi mascarpone şi siropul de mentă şi le mixezi până se omogenizează toate ingredientele. După ce blatul s-a răcit, întinzi crema peste el şi dai prăjitura la frigider.
Pregăteşti glazura, amestecând zahărul cu cacaua şi apa, apoi o torni peste cremă şi mai dai puţin prăjitura la frigider.
Tort cu sirop de menta
Pofta buna!
A iesit bun tortul?