Supa crema de dovleac cu smantana

Printeaza

Supa crema de dovleac cu smantanaSupa crema de dovleac cu smantana

Ingrediente:

  • 1 kg dovleac
  • 1 l lapte
  • 2 lingurite cu unt sau margarina
  • 100 g smantana
  • sare
  • seminte de dovleac rumenite
  • cateva crutoane

Mod de preparare:

Taie dovleacul cubuleţe şi pune-l la fiert la foc mic, acoperit, cu un pahar cu apă, până se înmoaie. Scurge apoi zeama, dar fără să o arunci.

Zdrobeşte cubuleţele de dovleac cu furculiţa sau cu mixerul. Pasta astfel obţinută amestec-o treptat cu laptele călduţ şi untul.

Presară puţină sare. Dacă pasta este prea groasă, subţiaz-o cu zea­ma în care a fiert dovleacul. Mai lasă pe foc să dea un clocot, două.

Ser­veşte cu smântâ­nă, crutoane şi se­minţe rumenite.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.