Supa crema de dovleac cu smantana
PrinteazaSupa crema de dovleac cu smantana
Ingrediente:
- 1 kg dovleac
- 1 l lapte
- 2 lingurite cu unt sau margarina
- 100 g smantana
- sare
- seminte de dovleac rumenite
- cateva crutoane
Mod de preparare:
Taie dovleacul cubuleţe şi pune-l la fiert la foc mic, acoperit, cu un pahar cu apă, până se înmoaie. Scurge apoi zeama, dar fără să o arunci.
Zdrobeşte cubuleţele de dovleac cu furculiţa sau cu mixerul. Pasta astfel obţinută amestec-o treptat cu laptele călduţ şi untul.
Presară puţină sare. Dacă pasta este prea groasă, subţiaz-o cu zeama în care a fiert dovleacul. Mai lasă pe foc să dea un clocot, două.
Serveşte cu smântână, crutoane şi seminţe rumenite.
Pofta buna!