Spuma de frisca cu fructe
Printeaza
- 400 ml frişcă
- un plic cu budincă de vanilie instant
- 400 ml lapte dulce
- 100 g zmeură
- 4 piersici
- 200 g physalis
- două pliculeţe cu zahăr vanilinat
- coaja rasă de la o portocală
- două linguri de zahăr brun
- 50 g unt
Mod de preparare:
Piersicile se spală, se şterg cu un şervet şi se taie în felii subţiri. Se topeşte untul, se adaugă zahărul brun şi se ţine pe foc până când s-a topit zahărul. Se adaugă feliile de piersică şi se prăjesc două minute pe fiecare parte.
Budinca de vanilie se prepară conform instrucţiunilor de pe plic. Se pune într-un vas de porţelan şi se răceşte. Când este suficient de rece, se îndepărtează pojghiţa formată deasupra şi se toarnă într-un vas mai mare.
Frişca se mixează până când nu mai cade de pe braţele mixerului şi se toarnă peste budincă. Se adaugă zahărul vanilinat, coaja rasă de portocală şi se amestecă.
Se adaugă zmeura tăiată bucăţi mai mici, se toarnă în pahare sau cupe şi se aşază deasupra feliile de piersică şi fructele de physalis întregi. Pentru un gust mai puternic de portocală adăugăm coaja rasă în budincă, când o luăm de pe foc.
Poftă bună!