Prajitura Jerbo
PrinteazaPrajitura Jerbo din: faina, nuci, zahar, untura, oua, lapte, drojdie, gem de caise, ciocolata menaj, fulgi de migdale.
- 600 g făină
- 250 g nuci
- 250 g zahăr
- 300 g untură
- 3 ouă
- 150 ml lapte
- 50 g grojdie
- 1/2 kg gem de caise
- o ciocolată menaj
- fulgi de migdale
Mod de preparare:
Se amestecă bine untura cu făina, iar în compoziţia obţinută se face un gol la mijloc în care se pun 3 gălbenuşuri, 200 g de zahăr şi drojdia dizolvată în laptele călduţ. Aluatul se frământă bine, iar compoziţia obţinută se împarte în patru părţi.
Nucile se dau prin maşina de tocat sau se taie mărunt şi se amestecă bine în gemul frecat în prealabil cu 50 g zahăr. Separat, albuşurile se bat spumă si se amestecă apoi cu compoziţia cu nucă.
Se întinde prima foaie şi se aşază în tavă, apoi se unge cu crema de nuci şi se repetă operaţiunea, până la terminarea foilor. Ultima foaie, cea de deasupra, se înţeapă cu furculiţa. Tava se dă la foc mic si se lasă până când prăjitura s-a rumenit.
Se lasă la răcit, apoi se glazurează cu ciocolată topită la baie de aburi şi se ornează cu fulgi de migdale.
Pofta buna!