Prajitura cu spuma de piersici din: mascarpone, zahar, piersici, oua, mandarine. Ingrediente: 250 g mascarpone 4 piersici 100 g zahăr 3 ouă 2 foi gelatină un pliculeţ gelatină de decor felii mandarine din compot Mod de preparare: Gelatina se pune la înmuiat în apă rece, iar gălbenuşurile se amestecă cu zahărul. In crema de gălbenuşuri […]
Reteta simpla: Spuma de capsune
PrinteazaReteta simpla: Spuma de capsune din: capsune, zahar pudra, gelatina, frisca lichida, oua, ciocolata.
- 300 g căpşune
- 150 g zahăr pudră
- o lingură gelatină
- 100 ml frişcă lichidă
- 2 albuşuri
Pentru servit:
- ciocolată rasă
- câteva căpşune
Mod de preparare:
Se pregăteşte gelatina conform indicaţiilor de pe pachet. Căpşunele curăţate de codiţe se taie felii şi se mixează cu zahărul.
Se pune gelatina gata hidratată peste căpşune, se amestecă şi se lasă 15 minute.
Se bate frişca foarte rece, se opreşte puţină pentru decor, iar peste restul de frişcă se adaugă căpşunele cu gelatina. Se omogenizează bine.
Se bat albuşurile spumă, se adaugă peste compoziţia cu căpşune şi se amestecă.
Se repartizează în pahare şi se decorează cu frişca bătută, ciocolată rasă ş} felii de căpşune proaspete.
Pofta buna!
poate iti place si:
Spuma de ciocolata cu menta din: oua, ciocolata, frisca, zahar, menta. Ingrediente: 3 ouă 100 g ciocolată un plic zahăr vanilat frişcă mentă Mod de preparare: Ciocolata se rupe bucăţi şi se pune la topit la bain-marie. Se trage de pe foc după topire, apoi se pun gălbenuşurile şi zahărul vanilat. Se bat […]
Spuma de lamai din: lamai, oua, amidon, zahar, unt, fructe. Ingrediente: 3 ouă 30 g amidon 100 g zahăr 150 ml apă 2 lămâi 20 g unt fructe Mod de preparare: Intr-o crăticioară se pun gălbenuşurile, zahărul, amidonul şi apa. Se răzuie coaja unei lămâi şi apoi se presează de suc cele două lămâi. […]
Pofta buna!