Clatite de dovlecei
PrinteazaClatite de dovlecei din: dovlecei, faina, parmezan, usturoi, ou, ulei, sare, piper, ciuperci, unt.
- 2 dovlecei
- 30 g făină
- 30 g parmezan
- 2 căţei usturoi
- un ou
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Pentru garnitură:
- 300 g ciuperci
- 50 g unt
- sare
Mod de preparare:
Se trec dovleceii prin răzătoarea cu ochiuri mari şi se lasă într-o strecurătoare presăraţi cu sare pentru 10 minute.
Apoi, după ce i-aţi presat bine să se scurgă, se amestecă cu făina, parmezanul, usturoiul pisat şi oul bătut, sare şi piper. Se amestecă bine şi, separat, se încinge uleiul.
Se ia cu lingura din amestecul de dovlecei, se pune în uleiul încins, se aplatizează puţin şi se prăjesc câte două minute pe fiecare parte. Se servesc cu garnitură de ciuperci trase în unt cu sare la tigaie.
Pofta buna!