Clatite de dovlecei

Printeaza

Clatite de dovlecei din: dovlecei, faina, parmezan, usturoi, ou, ulei, sare, piper, ciuperci, unt.

Ingrediente:Clatite de dovlecei

  • 2 dovlecei
  • 30 g făină
  • 30 g parmezan
  • 2 căţei usturoi
  • un ou
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

Pentru garnitură:

  • 300 g ciuperci
  • 50 g unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Se trec dovleceii prin răzătoarea cu ochiuri mari şi se lasă într-o strecurătoare presăraţi cu sare pentru 10 minute.

Apoi, după ce i-aţi presat bine să se scurgă, se amestecă cu făina, parmezanul, usturoiul pisat şi oul bătut, sare şi piper. Se amestecă bine şi, separat, se încinge uleiul.

Se ia cu lingura din amestecul de dovlecei, se pune în uleiul încins, se aplatizează puţin şi se prăjesc câte două minute pe fiecare parte. Se servesc cu garnitură de ciuperci trase în unt cu sare la tigaie.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.