Tarta cu cirese si iaurt
PrinteazaTarta cu cirese si iaurt din: faina, margarina, oua, sare, zahar, apa, iaurt, zahar vanilat, cirese, zahar pudra.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 200 g margarină
- un ou
- un praf sare
- 3 linguri zahăr
- 4 linguri apă rece
Pentru umplutură:
- un pahar mare iaurt
- 4 ouă
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 250 g cireşe
Pentru ornat:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Tarta cu cirese si iaurt: Pentru aluat, se amestecă făina cu margarina rece, praful de sare, oul, zahărul şi apa. Aluatul se lasă apoi 30 de minute la rece.
Iaurtul foarte bine scurs se bate cu zahărul vanilat. Se bat ouăle $i apoi se amestecă bine cu iaurtul.
Se întinde aluatul pe masa de lucru, apoi se taie bucăţi de mărimea formelor de tartă şi se repartizează în forme.
Se umplu cu amestecul de iaurt şi se aşază cireşele fără sâmburi.
Se dau la cuptor pentru 30 de minute sau până se rumenesc frumos. Se ornează cu zahăr pudră.
Pofta buna!