Tarta cu cirese si iaurt

Printeaza

Tarta cu cirese si iaurt din: faina, margarina, oua, sare, zahar, apa, iaurt, zahar vanilat, cirese, zahar pudra.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 200 g margarină
  • un ou
  • un praf sare
  • 3 linguri zahăr
  • 4 linguri apă rece

Pentru umplutură:

  • un pahar mare iaurt
  • 4 ouă
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 250 g cireşe

Pentru ornat:

  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Tarta cu cirese si iaurt: Pentru aluat, se amestecă făina cu margarina rece, praful de sare, oul, zahărul şi apa. Aluatul se lasă apoi 30 de minute la rece.

Iaurtul foarte bine scurs se bate cu zahărul vanilat. Se bat ouăle $i apoi se amestecă bine cu iaurtul.

Se întinde aluatul pe masa de lucru, apoi se taie bucăţi de mărimea formelor de tartă şi se repartizează în forme.

Se umplu cu amestecul de iaurt şi se aşază cireşele fără sâmburi.

Se dau la cuptor pentru 30 de minute sau până se rumenesc frumos. Se ornează cu zahăr pudră.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.