Cartofi copti cu porumb din: cartofi, carnat, fasole, porumb, sare, ulei, cascaval. Ingrediente: 3-4 cartofi 1 cârnat 200 g fasole verde 50 g porumb sare 3 linguri ulei 50 g caşcaval Mod de preparare: Scurgi porumbul, îl treci pe sub un jet de apă rece şi îl laşi într-o sită. Sotezi 3-4 minute în […]
Reteta zilei: Cartofi copti cu sos de mustar
PrinteazaCartofi copti cu sos de mustar din: cartofi, maioneza, mustar dijon, sare, piper, usturoi, cimbru, patrunjel.
Ingrediente:
- 2 kg cartofi
- 1/4 ceasca maioneza
- 1/4 ceasca muștar de Dijon
- 1 lingura sare + 1 linguriță sare
- 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
- 3 catei de usturoi, tocat
- 2 lingurite cimbru tocat
- 1 lingura patrunjel tocat
Mod de preparare:
Se pun cartofii intr-un vas, se adaugă apă pentru a-i acoperi si 1 lingura de sare.
Se aduce vasul la fierbere la foc mare, iar cand da in clocot se reduce focul si fierbeti aproximativ 12 minute.
Se scurg cartofii, apoi clatiti.
Se incalzeste gratarul la foc mediu-mare.
Într-un castron mare, amestecati împreună maioneza, muștar Dijon, restul de sare, piper, usturoi si cimbru.
Se adaugă in sosul de muștar si se amesteca pentru a se acoperi de sos.
Se pun cartofii pe gratar si rumeniti, acoperit, timp de aproximativ 3 minute pe fiecare parte.
Se transferă cartofii într-un platou de servire si se presara cu patrunjel tocat.
Serviti imediat.
Cartofi copti cu sos de mustar
Pofta buna!
Cartofi copti umpluti cu bacon
Cartofi copti umpluti cu bacon din: cartofi, piept de pui, condimente, bacon, ceapa verde, branza rasa, ulei, unt, smantana. Ingrediente: 6 cartofi 1 piept de pui mix de condimente, dupa preferinta 2 linguri dressing, dupa prferinta 4 felii bacon 3-4 fire ceapa verde 1 1/2 cana de branza rasa ulei si unt smantana, pentru servire […]
Pofta buna!