Cartofi la cuptor cu kaizer si branza
PrinteazaCartofi la cuptor cu kaizer si branza din: cartofi, cimbru, telina, branza, boia, kaizer, rosii, ulei, sare.
- 500 g cartofi noi
- cimbru uscat
- cimbru proaspăt
- 1 tijă telină
- 300 g brânză
- boia
- 8 felii kaizer
- 2 roşii
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Speli bine cartofii şi îi fierbi în coajă, în apă cu sare. Ai grijă să nu fiarbă prea mult şi să se înmoaie!
Incingi puţin ulei şi sotezi la foc iute feliile de kaizer, pe ambele părţi. Scurgi cartofii, îi treci prin jet de apă rece, apoi îi stropeşti cu ulei amestecat cu cimbru uscat si îi aşezi într-o tavă.
Incingi cuptorul. In aceeaşi tavă, pui feliile de kaizer şi laşi la cuptor, la foc mediu, până se rumenesc. Amesteci brânza zdrobită cu putină boia si servesti cu kaizerul si cartofii.
Ornezi cu telină tocată, cimbru proaspăt şi felii de roşii.
Cartofi la cuptor cu kaizer si branza
Pofta buna!