Cirese in foitaj
PrinteazaCirese in foitaj din: aluat, zahar, cirese, smantana, intaritor de frisca.
- 1 pachet aluat foitaj
- zahăr vanilat, pentru decor
Pentru jeleul de cirese:
- 500 g cireşe
- 2 linguri zahăr pudră
- 2 plicuri Tort-Gelee roşu
Pentru friscă:
- 1 l smântână dulce 32%
- 2 pahare zahăr pudră
- 1 plic întăritor de friscă
Mod de preparare:
Intinzi aluatul într-un dreptunghi de 20 pe 40 cm, apoi îl aşezi într-o tavă de copt tapetată. Il înţepi din loc în loc şi-l coci 20 de minute.
Speli cireşele, le scoţi sâmburii şi le acoperi cu zahărul pudră. Le pui pe foc un sfert de oră, până se înmoaie. Adaugi apoi praful pentru jeleu, respectând instrucţiunile de pe plic.
După ce aluatul foitaj s-a răcit, îl tai pe jumătate. Pe una dintre bucăţi întinzi jeleul de cireşe şi dai la frigider.
Pentru frişcă, mixezi smântână rece 3-5 minute, pui zahărul pudră şi continui să amesteci până se întăreşte, după aceea adaugi întăritorul de frişcă.
Intinzi frişca în strat uniform peste jeleul de cireşe şi acoperi cu a doua parte de foitaj. Tai desertul în bucăţi după ce a stat la rece peste noapte.
La servire, presari zahăr vanilat.
Cirese in foitaj
Pofta buna!