Ecler cu cirese

Printeaza

Ecler cu cirese din: apa, unt, sare, faina, oua, cirese, frisca, zahar, smantana, ciocolata, cirese.

Ingrediente:Ecler_cu_cirese

Pentru aluatul de ecleruri:

  • 1/4 l apă
  • 100 g unt
  • 1 vârf linguriţă sare
  • 125 g făină
  • 3 ouă

Pentru umplutură:

  • 500 g cirese
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 1 plic praf de frişcă
  • 1 tabletă ciocolată amăruie

Pentru glazură:

  • 70 g smântână dulce
  • 200 g ciocolată

 

Mod de preparare:

Pui apa la fiert cu untul şi sarea. Când dă în clocot, adaugi făina, apoi amesteci viguros cu o lingură până când aluatul se dezlipeşte de pe fundul oalei.

Il iei de pe foc şi amesteci până se răceşte puţin. Incorporezi ouăle întregi, unul câte unul, amestecând bine după fiecare.

Pui compoziţia intr-un cornet de hârtie şi aşezi într-o tavă tapetată bastonaşe lungi de circa 10 cm. Le coci o jumătate de oră, le laşi la răcit, apoi le despici pe lungime cu cuţitul, pentru a le putea umple.

Intre timp, pui pe foc ciresele fără sâmburi şi zahărul, amestecând cu grijă până când zahărul se topeşte şi compoziţia este legată. Laşi totul la răcit.

Separat, pregăteşti frişca în conformitate cu indicaţiile de pe plic şi răzuieşti ciocolată, apoi o presari peste frişcă. Umpli fiecare ecler cu cireşe, apoi cu un cornet pui şi frişcă.

Pentru glazură, pui smântână dulce pe foc. Când fierbe, adaugi ciocolata treptat, amestecând bine.

După ce se răceşte puţin, treci prin glazură fiecare capac de ecler, ţinându-l între degete, cu faţa în jos, apoi îl pui peste stratul de frişcă. Procedezi la fel pentru fiecare ecler.

La final, le dai pe toate la rece.

Ecler cu cirese

Ecler_cu_cirese

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.