Prajitura cu cirese si firimituri

Printeaza

Prajitura cu cirese si firimituri din: unt, zahar, faina, praf de copt, sare, ou, cirese.

Ingrediente:Prajitura_cu_cirese_si_firimituri

  • 100 g unt
  • 75 g zahăr
  • 250 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vârf cutit sare
  • 1 ou
  • 400 g cirese
  • zahăr pudră, pentru decor

 

Mod de preparare:

Amesteci untul tăiat bucăţi cu zahărul. Adaugi oul întreg, sarea, praful de copt stins, apoi făina, treptat. Laşi compoziţia la frigider o jumătate de oră.

Separat, speli ciresele, le scoţi sâmburii şi le laşi la scurs. Tai circa un sfert din aluat, îl frămânţi cu puţină făină, îl dai la rece, apoi îl razi.

Restul de aluat îl întinzi cu un făcăleţ şi-l aşezi într-o tavă tapetată. Pui ciresele peste aluat în strat uniform şi le acoperi cu aluatul răzuit.

Dai prăjitura la cuptor 45 minute. O serveşti pudrată cu zahăr.

Prajitura cu cirese si firimituri

Prajitura_cu_cirese_si_firimituri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.