Stifado delicios
PrinteazaStifado din: carne de vita, arpagic, ulei, usturoi, scortisoara, chimen, bulion, vin rosu, portocala, dafin, sare, piper.
- 500 g carne de vită
- 500 g arpagic
- 2 linguri ulei
- 2 căţei usturoi
- 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
- o linguriţă chimen măcinat
- o lingură bulion
- 150 ml vin roşu
- coaja rasă a unei portocale
- o foaie dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă se încinge uleiul şi se rumenesc arpagicul întreg şi ufturoiul feliat. Se lasă 5 minute.
Se adaugă carnea şi se amestecă mereu pentru a ajuta rumenirea uniformă. Se pun scorţişoara, chimenul şi bulionul, sare şi piper.
Se toarnă vinul, se completează cu apă care să depăşească ceapa şi carnea, se pun coaja de portocale, foaia de dafin şi se lasă să ajungă la punctul de fierbere.
Se pune capac şi se lasă la fiert, la foc mic, 90 de minute. Se ia capacul şi se mai fierbe o oră.
Pofta buna!