Stifado delicios

Printeaza

Stifado din: carne de vita, arpagic, ulei, usturoi, scortisoara, chimen, bulion, vin rosu, portocala, dafin, sare, piper.

Ingrediente:Stifado delicios

  • 500 g carne de vită
  • 500 g arpagic
  • 2 linguri ulei
  • 2 căţei usturoi
  • 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
  • o linguriţă chimen măcinat
  • o lingură bulion
  • 150 ml vin roşu
  • coaja rasă a unei portocale
  • o foaie dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă se încinge uleiul şi se rumenesc arpagicul întreg şi ufturoiul feliat. Se lasă 5 minute.

Se adaugă carnea şi se amestecă mereu pentru a ajuta rumenirea uniformă. Se pun scorţişoara, chimenul şi bulionul, sare şi piper.

Se toarnă vinul, se completează cu apă care să depăşească ceapa şi carnea, se pun coaja de portocale, foaia de dafin şi se lasă să ajungă la punctul de fierbere.

Se pune capac şi se lasă la fiert, la foc mic, 90 de minute. Se ia capacul şi se mai fierbe o oră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.