Clatite cu mere si rom

Printeaza

Clatite cu mere si rom din: faina, oua, lapte, rom, ulei, zahar, scortisoata, unt, mere.

Ingrediente:Clatite_cu_mere_si_rom

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 3 ouă
  • 500 ml lapte
  • esenţă rom
  • 1 linguriţă ulei
  • 2 linguri zahăr

Pentru umplutură:

  •  6 mere
  • 20 g unt
  • 30 g zahăr brun
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 lingură ulei, pentru copt

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci făina cu zahărul într-un castron. Adaugi ouăle mixate separat, uleiul şi baţi cu un tel, cât timp torni, treptat, laptele si esenţa. Lasi deoparte o oră.

Cureţi merele de coajă şi elimini seminţele şi cotorul, apoi le tai cuburi. Topeşti untul într-o tigaie, sotezi merele, pe care le presari cu zahăr şi scorţişoară.

Laşi să se caramelizeze la foc mic, amestecând încontinuu, ca să nu se lipească.

Coci clătitele, rumenindu-le pe ambele părţi, într-o tigaie unsă cu ulei. Le păstrezi calde, acoperite. Le umpli cu merele caramelizate şi rulezi.

Clatite cu mere si rom

Clatite_cu_mere_si_rom

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.