Chili con carne picant
PrinteazaChili con carne picant
- Ingrediente:
- 3 linguri ulei
- 80 g şuncă afumată
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 1 chili roşu
- 600 g carne tocată, de vită
- sare
- piper
- 2 linguriţe chimen
- 1 ardei gras roşu
- 500 g roşii
- 1 cutie fasole Kidney (415 ml)
- 150 g smântână
- 1 lingură pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Incingeţi uleiul într-un vas mai mare şi topiţi acolo cubuleţele de şuncă. Curăţaţi ceapa şi usturoiul şi tăiaţi-le cubuleţe. Pregătiţi chili, tăiaţi-l în două, îndepărtaţi-i seminţele şi tocaţi-l marunt.
Adaugati ceapa, usturoiul si chili peste ceapa si caliti-le imrpeuna inca putin. Adăugaţi şi carnea tocată şi prăjiţi-o, apoi condimentaţi-o cu mirodeniile pregătite.
Pregătiţi ardeiul şi tăiaţi-l bucăţi. Incorporaţi-l în carnea tocată împreună cu roşiile şi sucul lor şi lăsaţi totul să fiarbă circa 15 minute, la foc mic.
Scurgeţi fasolea într-o strecurătoare şi adăugaţi-o peste celelalte ingrediente în ultimele 5 minute.
La final, condimentaţi bine mâncarea, aşezaţi-o pe o farfurie şi puneţi şi câte o lingură de smântână. Ornaţi-o cu pătrunjel şi serviţi-o.
Chili con carne, picant
Pofta buna!