Tarta cu caise si branza
PrinteazaTarta cu caise si branza din: faina, unt, zahar, oua, apa, sare, branza, smantana, caise.
Pentru aluat:
- 150 g făină
- 90 g unt
- 1 linguriţă zahăr
- 1 ou
- 1 lingură apă rece
- 1 praf de sare
Pentru umplutura:
- 500 g brânză de vaci
- 4-5 ouă
- 200 g zahăr
- 1 plic zahăr vaniiat
- 4-5 linguri smântână
- 1-2 linguri făină
- 8 caise
Mod de preparare:
Pentru aluat, omogenizezi făina cu zahărul, sarea, apa rece, oul şi untul. Frămânţi şi dai la frigider aluatul cel puţin 2 ore.
Pentru umplutură, amesteci brânza cu smântână, ouăle, zahărul şi făina, iar la final adaugi zahărul vanilat.
Intinzi o foaie de aluat potrivit de groasă şi o aşezi într-o tavă tapetată. O înţepi din loc în loc, apoi adaugi compoziţia de brânză.
Deasupra aşezi jumătăţi de caise şi dai tava la cuptor 40-50 de minute, până se rumeneşte uşor. După ce s-a răcit, o pudrezi cu zahăr.
Tarta cu caise si branza
Pofta buna!