Placinte cu caise si crema de branza
PrinteazaPlacinte cu caise si crema de branza din: branza de vaci, zahar, smantana, oua, faina, caise.
- 1 pachet aluat foitaj
- 500 g brânză de vaci
- 200 g zahăr pudră
- 2 linguri zahăr vanilat
- 50 g smântână grasă
- 3 ouă
- 3 linguri făină
- 8 caise
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare:
Incingi cuptorul şi ţii aluatul la temperatura camerei. Pentru umplutură, pui brânza într-un castron şi o amesteci cu zahărul pudră şi cel vanilat.
Baţi bine smântână şi o adaugi peste crema de brânză, apoi încorporezi făina şi ouăle. Speli caisele, le desfaci jumătăţi şi le scoţi sâmburii.
Tai aluatul în dreptunghiuri şi pui pe fiecare câte o lingură de cremă, apoi o jumătate de caisă şi strângi capetele în centru. Le ungi cu oul bătut şi dai pateqrile la cuptor într-o tavă tapetată până se rumenesc.
După răcire, presari zahăr pudra.
Placinte cu caise si crema de branza
Pofta buna!