Mousse de ciocolata cu cafea
PrinteazaMousse de ciocolata cu cafea din: oua, zahar, ciocolata, cafea, frisca, bomboane.
- 2 ouă
- 50 g zahăr brun
- 300 g ciocolată cu lapte
- 100 g ciocolată neagră
- 50 ml cafea
- 400 ml frişcă lichidă
- bomboane pentru decor
Mod de preparare:
Bate energic albuşurile cu jumătate din zahăr, iar gălbenuşurile cu restul. Topeşte 200 g de ciocolată cu lapte, lasă la răcorit, apoi amestecă cu cafeaua călduţă.
Incorporează gălbenuşurile, apoi albuşurile şi 300 ml de frişcă bătută. Dă la frigider.
Intre timp, topeşte separat 100 g de ciocolată cu lapte şi 100 g de ciocolată amăruie. Bate restul de 100 ml de frişcă lichidă (să fie rece!).
La servire, pune mousse în cupe, apoi un strat subţire de ciocolată cu lapte topită, un strat generos de frişcă, iar la final, stropeşte cu ciocolată neagră topită şi răcită. Decorează cu bomboane.
Mousse de ciocolata cu cafea
Pofta buna!