Hamburger cu conopida
PrinteazaHamburger cu conopida din: chifle, rosii, conopida, telina, ulei, smantana, mustar, ceapa, usturoi, lamaie, salate, sare, piper.
- 4 chifle cu susan
- 2 roşii
- 200 g conopidă
- 1/2 telină
- 1 gălbenuş
- 150 ml ulei
- 100 ml smântână sau iaurt
- 1/2 linguriţă de muştar
- 1 ceapă mică
- 1 căţel de usturoi
- zeamă de lămâie
- salată creată
- sare
- piper
Mod de preparare:
Freacă gălbenuşul cu puţină sare, muştar, toarnă treptat uleiul. Pune şi zeamă de lămâie. Adaugă câte o lingură de smântână şi amestecă până se încorporează.
Dă la rece.
Desfă conopida în bucheţele şi pune-le la fiert în apă cu sare. Scurge-le, iar când s-au răcit, taie-le în bucăţi mai mici.
Toacă mărunt ceapa şi usturoiul, pune-le în amestecul de smântână, toarnă amestecul peste conopidă şi adaugă ţelina rasă. Potriveşte de sare şi piper.
Taie chiflele în două. Aşază pe jumătatea de jos o frunză de salată verde, două linguri generoase de salată de conopidă, 1-2 felii de roşie şi pune capacul.
Hamburger cu conopida
Pofta buna!