Ostropel cu masline

Printeaza

Ostropel cu masline din: carne de pui, vin, ceapa, ardei, masline, suc de rosii, ulei, usturoi, verdeata, sare, piper.

Ingrediente:Ostropel_cu_masline

  • 400 g carne de pui (aripi, pulpe)
  • 100 ml vin alb
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras roşu
  • 300 ml suc de roşii
  • 5 căţei de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 lingură de măsline negre
  • verdeaţă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă carnea, porţicneaz-o, dă-o cu sare şi piper, prăjeşte-o pe ambele părţi. Stinge cu vin şi lasă la fiert până scade.

Scoate carnea într-o farfurie, iar în aceeaşi tigaie pune ceapa şi ardeiul tăiate rondele şi lasă-le să se înmoaie. La final, pune sucul de roşii, iar când dă în clocot, adaugă carnea şi lasă să fiarbă.

Când s-a pătruns, pune măslinele întregi, lasă câteva minute şi adaugă usturoiul tocat grosier. Cu cât e mai mult usturoi, cu atât ostropelul iese mai gustos.

La final, presară verdeaţă.

Ostropel cu masline

Ostropel_cu_masline

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.