Ostropel cu masline
PrinteazaOstropel cu masline din: carne de pui, vin, ceapa, ardei, masline, suc de rosii, ulei, usturoi, verdeata, sare, piper.
- 400 g carne de pui (aripi, pulpe)
- 100 ml vin alb
- 1 ceapă
- 1 ardei gras roşu
- 300 ml suc de roşii
- 5 căţei de usturoi
- 2-3 linguri de ulei
- 1 lingură de măsline negre
- verdeaţă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă carnea, porţicneaz-o, dă-o cu sare şi piper, prăjeşte-o pe ambele părţi. Stinge cu vin şi lasă la fiert până scade.
Scoate carnea într-o farfurie, iar în aceeaşi tigaie pune ceapa şi ardeiul tăiate rondele şi lasă-le să se înmoaie. La final, pune sucul de roşii, iar când dă în clocot, adaugă carnea şi lasă să fiarbă.
Când s-a pătruns, pune măslinele întregi, lasă câteva minute şi adaugă usturoiul tocat grosier. Cu cât e mai mult usturoi, cu atât ostropelul iese mai gustos.
La final, presară verdeaţă.
Ostropel cu masline
Pofta buna!