Orez oriental

Printeaza

Orez oriental din: orez, unt, fidea, ulei, apa, scortisoara, sare, condiment din legume, fulgi de migdale, stafide.

Ingrediente:

  • 200 g orez basmati
  • 20 g unt
  • 45 g fidea
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 600 ml apă rece
  • 1 baton de scorţişoară
  • sare
  • condiment din legume uscate
  • fulgi de migdale prăjiţi
  • stafide

 

Mod de preparare Orez oriental:

Se pune orezul la înmuiat timp de 3 ore, apoi se spală în 5 ape.

Se topesc la foc mic untul şi uleiul şi se pune fideaua; se lasă la foc mic, amestecând, până se rumeneşte.

Se adaugă apă şi condimentul din legume uscate, sare şi batonul de scorţişoară. Se lasă să clocotească, apoi se adaugă orezul. Se scutură bine oala şi se acoperă cu capacul.

Se fierbe orezul la foc iute până dispare apa.

Se scoate capacul, se face focul mic şi se lasă să fiarbă orezul fără să îl mai amestecăm timp de cca 10 min.

Orezul oriental se serveşte presărat cu fulgi de migdale şi stafide.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.