Porc Chile Verde
Printeaza
- 8 bucati de chiles
- o lingură de chimen persan
- două linguriţe de ulei vegetal
- 250 g ceapă tăiată
- două kg carne de porc
- 3 căţei de usturoi
- 4 căni de apă
Mod de preparare:
Intr-o tigaie se pune uleiul. Când s-a încălzit se adaugă bucăţile de chiles (ardei iuţi mexicani). Se lasă până se rumenesc. Se pun în pungi de plastic pentru zece minute, apoi se curăţă de sâmburi şi se taie.
Se căleşte chimenul într-o tigaie cu ulei, până când capătă un miros plăcut, aproximativ 4 minute. Se pune ceapa şi carnea de porc şi se lasă 20 de minute.
Se adaugă chiles, chimenul şi usturoiul. Pentru savoare se pune sare. Se lasă să fiarbă neacoperită o oră, la foc mediu şi se adaugă, dacă este necesar, apă, pentru a dilua consistenţa.
Poftă bună!