Uscatele putin altfel

Printeaza

Uscatele putin altfel din: faina, sare, ulei, lapte, otet, ou, ulei.

Ingrediente:Uscatele putin altfel

  • 500 g făină
  • 1/2 linguriţă sare
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 1 lingură oţet
  • 1 ou
  • 300 ml ulei pentru prăjit (cratiţă 2 l)

 

Mod de preparare:

Se mixează oul cu ulei, lapte, sare şi oţet. Se adaugă făină, frământând un aluat care se desprinde de mână. Se acoperă cu folie şi se dă la frigider cel puţin 1 oră, cel mai bine 24 de ore.

Se împarte aluatul în patru; din fiecare bucată se întinde o foaie dreptunghiulară (30/20 cm), care
se împătureşte în patru, ca un şerveţel. Se întinde din nou câte o fâşie de 10/30 cm, groasă de 4-5 mm. Se taie triunghiuri şi se prăjesc în ulei încins.

Se lasă să se scurgă de grăsime pe prosoape de hârtie, se pudrează cu zahăr şi se servesc cu fructe.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.