Uscatele putin altfel
PrinteazaUscatele putin altfel din: faina, sare, ulei, lapte, otet, ou, ulei.
- 500 g făină
- 1/2 linguriţă sare
- 6 linguri ulei
- 8 linguri lapte
- 1 lingură oţet
- 1 ou
- 300 ml ulei pentru prăjit (cratiţă 2 l)
Mod de preparare:
Se mixează oul cu ulei, lapte, sare şi oţet. Se adaugă făină, frământând un aluat care se desprinde de mână. Se acoperă cu folie şi se dă la frigider cel puţin 1 oră, cel mai bine 24 de ore.
Se împarte aluatul în patru; din fiecare bucată se întinde o foaie dreptunghiulară (30/20 cm), care
se împătureşte în patru, ca un şerveţel. Se întinde din nou câte o fâşie de 10/30 cm, groasă de 4-5 mm. Se taie triunghiuri şi se prăjesc în ulei încins.
Se lasă să se scurgă de grăsime pe prosoape de hârtie, se pudrează cu zahăr şi se servesc cu fructe.
Pofta buna!