Pizza carbonara
PrinteazaPizza carbonara din: faina, apa, drojdie, sare, zahar, sunca, usturoi, smantana, nucsoara, piper.
Pentru blat:
- 450 g făină
- 250 ml apă
- 7 g drojdie uscată
- 1/2 linguriţă de sare
- 1/2 linguriţă de zahăr
Pentru topping:
- 120 g şuncă
- 1 căţel de usturoi
- 100 ml smântână de gătit
- 2 linguri de parmezan
- 1 gălbenuş
- 1 vârf de cuţit de nucşoară
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Toarnă drojdia în 250 ml de apă călduţă. Adaugă zahărul, sarea şi, treptat, făina. Frământă până nu se mai lipeşte de mâini. Imparte in două.
Amestecă smântână cu parmezanul, gălbenuşul, nucşoara, usturoiul ras şi piperul. Intinde fiecare sferă de aluat cât mai subţire şi răsuceşte marginea. Toarnă amestec de smântână şi presară şuncă tăiată în bucăţi mici.
Coace 15 minute şi serveşte-o fierbinte.
Pizza carbonara
Pofta buna!