Ciorba delicioasa de salata

Printeaza

Ciorba delicioasa de salata din: salata verde, supa de oase, telina, patrunjel, usturoi, smantana, oua, sare, ulei, costita afumata, otet, marar.

Ingrediente:Ciorba delicioasa de salata

  • 1.5 kg salată verde
  • 1.5 I supă de oase
  • 100 g rădăcină de ţelină
  • 150 g rădăcină de pătrunjel
  • 100 g usturoi
  • 200 ml smântână
  • 3 ouă
  • sare
  • 50 ml ulei
  • 200 g costiţă afumată
  • 30 ml oţet
  • 50 g mărar verde

 

Mod de preparare:

Se opăreşte salata. Râdăcinoasele se curăţă şi se rad. Se toacă usturoiul şi mărarul. Se taie cubuleţe costiţa. Se separă ouăle.

Se pun la fiert în apă rece cu sare legumele şi usturoiul; după circa 20 min. se adaugă salata verde şi costiţa şi se mai fierb toate timp de cca 15 min.

Se bat albuşurile şi se prăjesc în ulei încins.

Se fărâmiţează apoi cu furculiţa şi se adaugă în ciorbă.

Se adaugă în ciorbă supa de oase, oţetul şi un amestec din gălbenuşuri şi smântână. Se mai fierb toate 10-15 min. Se serveşte ciorba fierbinte sau rece, cu verdeaţă proaspăt tocată deasupra.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.