Ciorba delicioasa de salata
PrinteazaCiorba delicioasa de salata din: salata verde, supa de oase, telina, patrunjel, usturoi, smantana, oua, sare, ulei, costita afumata, otet, marar.
- 1.5 kg salată verde
- 1.5 I supă de oase
- 100 g rădăcină de ţelină
- 150 g rădăcină de pătrunjel
- 100 g usturoi
- 200 ml smântână
- 3 ouă
- sare
- 50 ml ulei
- 200 g costiţă afumată
- 30 ml oţet
- 50 g mărar verde
Mod de preparare:
Se opăreşte salata. Râdăcinoasele se curăţă şi se rad. Se toacă usturoiul şi mărarul. Se taie cubuleţe costiţa. Se separă ouăle.
Se pun la fiert în apă rece cu sare legumele şi usturoiul; după circa 20 min. se adaugă salata verde şi costiţa şi se mai fierb toate timp de cca 15 min.
Se bat albuşurile şi se prăjesc în ulei încins.
Se fărâmiţează apoi cu furculiţa şi se adaugă în ciorbă.
Se adaugă în ciorbă supa de oase, oţetul şi un amestec din gălbenuşuri şi smântână. Se mai fierb toate 10-15 min. Se serveşte ciorba fierbinte sau rece, cu verdeaţă proaspăt tocată deasupra.
Pofta buna!