Mancare ardeleneasca de fasole verde

Printeaza

Mancare ardeleneasca de fasole verde

Ingrediente:

  • un kg fasole verde
  • 3-6 roşii sau 4 linguri de bulion
  • 100-150 g slănină sau costiţă afumată
  • 4 linguri ulei
  • 4-5 căţei de usturoi
  • două linguriţe de făină
  • mărar verde
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Mancare ardeleneasca de fasole verde: Se spală şi se curăţă fasolea verde (se pot pune şi păstăi galbene), apoi se fierbe în apă clo­cotită cu sare.

Se scurge de apă, dar se păstrează o parte din apă pentru a completa mai tîrziu mîncarea atunci cînd fierbe.

Se încinge uleiul într-o cratiţă de 3-4 litri şi se pune la prăjit slănina tăiată în bucăţi mici; se adaugă usturoiul tocat, două linguriţe de făină şi roşiile curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe.

Fasolea verde se pune în cratiţă. Se dau cîteva clocote, apoi se presară verdeaţa tocată.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Incoming search terms:

  • fasole verde scazuta ardeleneasca

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.