Sufleu din zmeura
PrinteazaSufleu din zmeura din: zmeura, zahar, zahar vanilat, amidon, oua, unt.
- 900 g zmeură
- 200 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1/2 linguriţă amidon
- 2 gălbenuşuri
- 5 albuşuri
- 25 g unt
Mod de preparare:
Se fierbe zmeura timp de cca 10 min. Se dizolvă amidonul în puţină apă rece.
Se dă fiertura de zmeură prin sită şi se pune siropul pe foc, adăugând 150 g zahăr şi zahăr vanilinat. Când volumul scade la jumătate, se adaugă amidonul dizolvat. Se mai lasă pe foc 2 min.
Se bat albuşurile spumă cu restul de zahăr şi se amestecă împreună cu gălbenuşurile şi zmeura.
Se unge o formă de sufleu cu unt şi se toarnă înăuntru compoziţia. Se dă la cuptor 15 min.
Se scoate sufleul din cuptor, se pudrează imediat cu zahăr şi se serveşte cât se poate de rapid, oferind eventual alături frişcă bătută spumă.
Pofta buna!