Crochete de cartofi cu somon
PrinteazaCrochete de cartofi cu somon din: cartofi, ou, rosii, ceapa, patrunjel, somon, cascaval, faina, ulei, sare, piper.
- un kg cartofi noi
- un ou plus un gălbenuş
- 2-3 fire ceapă
- 2 felii somon afumat
- 1/2 legătură pătrunjel
- 100 g caşcaval ras
- 6 linguri făină
- ulei pentru prăjit
- sare
- piper
Pentru servit:
- 2 roşii
- o ceapă roşie
- 2-3 fire pătrunjel
Mod de preparare:
Cartofii curăţaţi se pun la fiert în apă cu un praf de sare. Se scurg, se pasează şi apoi li se adaugă oul şi gălbenuşul, ceapa verde, pătrunjelul şi somonul tăiate mărunt, caşcavalul ras, sare şi piper.
Se amestecă bine, se modelează chiftele, adăugând si făină, şi se lasă 30 de minute să se întrepătrundă aromele.
Se prăjesc în ulei şi se scot pe şervete de hârtie. Se servesc cu salată de roşii cu ceapă roşie si pătrunjel.
Crochete de cartofi cu somon
Pofta buna!