Rețeta Savuroasă de Clătite cu Urzici din: urzici proaspete, faina, oua, lapte, sare, ulei, iaurt. Clătitele cu urzici sunt un deliciu sănătos, care îmbină măiestria bucătăriei tradiționale cu aromele naturale ale naturii. Aceste clătite sărate, pregătite din făină, lapte și ouă, sunt completate de frunzele proaspete de urzici pentru un gust inconfundabil. Ingrediente: 200 g […]
Clatite cu dovlecei
PrinteazaClatite cu dovlecei din: lapte, dovlecel, ulei, marar, patrunjel, sare, piper, faina, telemea.
- 1 cană lapte
- 1 dovlecel potrivit
- 2-3 linguri ulei
- mărar
- pătrunjel
- sare
- piper
- 1 cană făină
- telemea rasă
Mod de preparare:
Dovlecelul se curăţă de coajă, se rade, se presară cu sare şi se scurge foarte bine de zeamă.
Se bat bine ouăle cu sare şi un praf de piper, se adaugă laptele, uleiul şi făina şi se amestecă bine, ca să se uniformizeze compoziţia. La sfârşit se înglobează dovlecelul şi verdeaţa tocată mărunt.
Se lasă compoziţia de clătite să se odihnească la frigider, timp de cel puţin 20-25 min.
Se prăjesc apoi clătitele într-o tigaie cu ulei încins, până se rumenesc pe ambele părţi. Nu e obligatoriu să le aruncăm în sus, clătitele sunt groase şi le putem întoarce foarte bine cu o paletă.
Cât sunt fierbinţi, clătitele se umplu cu telemea rasă, apoi se rulează.
Pofta buna!
poate iti place si:
Clatite cu legume – reteta pentru diabetici
Clatite cu legume – reteta pentru diabetici din: oua, faina, lapte, ulei, sare, ardei grasi, ceapa, dovlecei, morcovi, sare, piper, patrunjel. Reteta pentru diabetici. Diabetul de tip 1 apare atunci când pancreasul nu produce suficient insulină, un hormon care reglează nivelul zahărului din sânge. Persoanele cu diabet de tip 1 trebuie să își administreze insulină […]
Pofta buna!