Placinta cu zmeura si branza de vaci
PrinteazaPlacinta cu zmeura si branza de vaci din: faina, sare, branza de vaci, ou, crema de branza, zmeura, zahar.
Pentru aluat:
- 10 g făină
- un albus
- 5 linguri de branza de vaci
- un praf sare
Pentru umplutură:
- 250 g cremă de branză
- 2-3 linguri zahar
- 250 g zmeura
- 1 lingura zahăr pudră
Mod de preparare:
Toate ingredientele pentru aluat se amestecă până se obtine o cocă potrivit de tare. Se acoperă cu o folie alimentară şi se dă la frigider pentru 30 de minute.
Pe masa presărată cu putină făină se întinde aluatul într-o foaie rotundă, care se transferă în tava mare de copt a aragazului.
Se unge cu crema de brânză, se presară cu zahăr şi se umple cu fructe, lăsând o margine de 3-4 cm. Se intoarce marginea aluatului peste fructe şi se coace 20 de minute.
Se serveşte presărată cu zahăr pudră.
Pofta buna!