Cod cu sos pesto si paste
PrinteazaCod cu sos pesto si paste din: file de cod, unt, taitei, sare, rosii, muguri de pin, sos pesto.
Ingrediente:
- 4 fileuri de cod
- 25 g unt
- o pungă tăieţei laţi
- sare
Pentru sos:
- 3 roşii fără pieliţe
- 100 g muguri de pin
- un borcănel de sos pesto
Mod de preparare:
Roşiile se crestează, se scufundă 2 minute în apă clocotită, li se scoate pieliţa si miezul, iar pulpa se taie cuburi.
Se pun cuburile de roşii într-un vas cu mugurii de pin si sosul pesto.
Se acoperă vasul cu folie alimentară şi se lasă la rece pentru 30 de minute.
După acest timp, pestele se asază într-o tavă de cuptor, se presară cu sare si se repartizează amestecul de roşii si pesto. Se dă la cuptor pentru 20 de minute.
Cu 10 minute înainte de a fi gata peştele, se pun pastele la fiert, se scot şi se amestecă imediat cu unt.
Se serveşte imediat peştele cu paste.
Cod cu sos pesto si paste
Pofta buna!