Prajitura alba cu foi
PrinteazaPrajitura alba cu foi din: faina, unt, smantana, oua, lapte, sare, faina, zahar.
Pentru aluat:
- 400 g făină
- 200 g unt
- 150 g smântână grasă
- un ou
- un praf sare
Pentru cremă:
- 1/2 l lapte
- 150 g zahăr
- 3 gălbenuşuri
- 2 linguri cu vârf făină
- 150 g unt
- un plic zahăr vanilinat
Mod de preparare:
Pentru aluat, făina se amestecă bine cu untul moale, dar nu topit, se adaugă celelalte ingrediente şi se amestecă şi apoi se frământă pentru a obţine un aluat uniform care se împarte în şapte bile, care se lasă la frigider pentru o oră.
Pentru cremă, se încălzeşte pe foc laptele şi, între timp, se amestecă zahărul, gălbenuşurile, făina, zahărul vanilinat. Se toarnă apoi amestecul în lapte şi se pune pe foc amestecând până ce se obţine o cremă groasă.
Se ia de pe foc şi se amestecă apoi cu untul.
Cele şapte bile de aluat se întind şi fiecare dintre cele şapte foi se coc separat timp de 10 minute maximum, pe dosul tăvii. Se lasă să se răcească separat.
Pe un platou se aşază 6 foi alternativ cu crema iar a şaptea foaie se mărunţeşte şi se presară deasupra. Se lasă o noapte la frigider.
Prajitura alba cu foi
Pofta buna!