Ciorba de salata cu praz
PrinteazaCiorba de salata cu praz din: salate, praz, cartofi, orez, ulei, morcov, marar, lamaie, sare, piper, boia.
- 3 salate verzi mari
- 3 fire de praz
- 3 cartofi
- 2 linguri orez
- 2 linguri ulei
- 1 morcov
- 1 legătură mărar
- 1 lămâie
- sare
- piper
- boia dulce
Mod de preparare:
Cureţi legumele şi le speli bine. Tai prazul rondele, cartofii în cuburi mici, morcovul cubuleţe şi ceapa mărunt. Căleşti în ulei morcovul, prazul, cartofii şi puţină boia şi stingi cu 2 litri de apă fierbinte.
Adaugi orezul, iar după ce au fiert împreună 5 minute, reduci intensitatea focului şi pui salata verde tăiată în fâşii. Sărezi şi condimentezi ciorba după gust. Stingi focul şi acreşti ciroba cu zeamă de lămâie, după care presari mărarul fin tocat.
O poţi servi cu iaurt sau smântână alături.
Pofta buna!