Ciolan de berbec

Printeaza

Ciolan de berbec din: ciolan de berbec, usturoi, cimbru, rozmarin, sare, piper, vin, unt.

 

Ingrediente:

  • un ciolan de berbec
  • un căţel de usturoi
  • cimbru proaspăt
  • rozmarin proaspăt
  • sare de mare după gust
  • piper zdrobit după gust
  • un păhărel de vin (de preferinţă Chardonnay)
  • unt

 

Mod de preparare Ciolan de berbec:

Ciolanul (cu tot cu os) se aşază într-o tavă cu puţină apă, tava se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă ia cuptor la 120°C, timp de 3 ore şi 16 minute.

După acest timp, se dă folia deoparte, temperatura se măreşte la 160°C şi se mai ţine tava la cuptor până se rumeneşte carnea.

Se pun într-o tigaie untul şi usturoiul zdrobit şi se lasă până capătă o culoare aurie.

Se adaugă ierburile rupte în trei, sare, piper zdrobit, se amestecă bine, apoi se pune şi carnea în tigaie şi se rostogoleşte ca să se îmbibe bine cu unt şi să se amestece totul.

Se adaugă puţin vin alb şi se mai lasă puţin pe foc, până se evaporă alcoolul.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.