Frigarui cu vita marinata
Printeaza
- două vinete
- 600 g carne de vită
- 200 ml vin alb sec
- o ceapă
- 3 căţei de usturoi
- rozmarin
- 200 g roşii cherry
- o rodie
- 200 ml iaurt
- două lingurii de seminţe de susan
- o lămîie
- ulei
- sare
- piper
- piure de cartofi
- salată die linte
Mod de preparare:
Carnea de vită se taie cuburi. Acestea se bat uşor şi se pun într-un castron, împreună cu usturoiul feliat, vinul alb, ceapa tăiată peştişori, sarea şi piperul. Se adaugă cîteva ace de rozmarin, se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.
Vinetele se taie rondele, se presară sare şi se lasă la scurs pe un tocător. Se ung cu ulei, se frig pe un grătar încins împreună cu roşiile şi se pun într-un castron. Carnea de vită se scoate din marinată, se frige pie grătarul încins şi se lasă să se răcească puţin.
Pe beţe de frigărui se înfig alternativ rondele de vinete şi cuburi de carne, se acoperă cui o farfurie şi se păstrează la cald. Se prepară un sos din iaurt, sîmburii de rodie, seminţele de susan, sare, piper şi suc de lămîie. Se toarnă peste frigărui şi se servesc imediat.
Se servesc ca atare, cu piure de cartofi sau salata de linte fiarta.
Poftă bună!