Supa-crema de spanac si perisoare

Printeaza

Supa-crema de spanac si perisoare din: spanac, cartofi, morcovi, unt, apa, sare, piper, marar, carne de vitel sau piept de curcan, orez, ou, patrunjel.

Ingrediente:Supa-crema de spanac si perisoare

Pentru supa-cremă:

  • 1 kg spanac
  • 8 cartofi de dimensiune medie
  • 1 morcov
  • 2 linguri unt
  • 500 ml apă
  • sare
  • piper
  • 1 legătură mărar

Pentru perişoare:

  • 500 g carne de viţel sau piept de curcan
  • 2 linguri orez
  • sare
  • 1 ou
  • 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Toci carnea şi o amesteci cu orezul pe care, în prealabil, l-ai păstrat în apă rece, să se înmoaie. Adaugi oul, sare şi pătrunjelul fin tocat. Cu mâinile umede, formezi perişoare cât mai mici şi le pui la fiert în 1 litru de apă clocotită, la foc mediu, până se ridică la suprafaţă, între timp, cureţi spanacul şi legumele şi le speli.

Incingi untul în oala pentru supă şi căleşti legumele şi spanacul pentru 7-8 minute, amestecând neîncetat. Torni 500 ml supă în care au fiert perişoarele şi fierbi legumele încă 10 minute, până se înmoaie. Strecori ingredientele şi le mixezi în blender împreună cu puţină supă, până obţii o cremă omogenă, pe care o subţiezi cu supa rămasă.

Repartizezi în farfurii supă şi perişoare calde şi presari porţiile cu mărar fin tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.