Tort exotic
PrinteazaTort exotic din: oua, zahar, faina, amidon, cacao, praf de copt, zahar vanilat, intaritor de frisca, fulgi de cocos, frisca, rodie, fructe tropicale.
- 4 ouă
- 150 g zahăr
- 75 g făină
- 75 g amidon
- 25 gcacao
- 1 linguriţă praf de copt
- 3 plicuri zahăr vanilinat
- 2 plicuri întăritor pentru frişcă
- 100 g fulgi de nucă de cocos
- 700 ml frişcă lichidă
- 1 rodie
- 2 alte fructe tropicale (kiwi, mango, kaki)
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă tare, cu un praf de sare, apoi adaugi jumătate din zahăr şi mixezi până se dizolvă. Freci gălbenuşurile cu restul de zahăr, iar în pasta omogenă obţinută, adaugi treptat mixul de ingrediente pulberi (făina, amidonul, praful de copt şi cacaua).
Incorporezi apoi spuma de albuşuri. Torni compoziţia într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt şi o coci la foc mediu (175 °C), în cuptorul cald, 35 de minute. Când se răceşte, îl tai în 3 foi. Baţi frişca rece şi îi adaugi întăritorul, nuca de cocos şi zahărul vanilinat.
Păstrezi pentru decor 1 lingură de bobiţe de rodie şi 1/3 din frişcă. încorporezi în frişca rămasă rodia şi fulgii de cocos. Umpli hiaturile cu cremă şi decorezi tortul cu rodie şi mango.
Pofta buna!