Salata de morcovi, porumb si susan

Printeaza

Salata de morcovi, porumb si susan din: morcovi, porumb, susan, ulei, ardei, lamaie, mustare, sare, piper.

Ingrediente:Salata de morcovi, porumb si susan

  • 300 g morcovi
  • 200 g porumb dulce
  • 150 g seminţe de susan
  • 2 linguri ulei
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei roşu
  • 1 lămâie
  • 1 linguriţă muştar
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Speli morcovii, îi scurgi de apă, îi dai pe răzătoarea mică şi îi storci de zeamă (pe care o păstrezi). Ardeii curăţaţi de cotoare şi seminţe îi tai cubuleţe. Incingi într-o tigaie 150 ml ulei şi prăjeşti seminţele de susan la foc mic, până încep să îşi schimbe culoarea.

Amesteci într-un castron morcovul ras, cu porumbul dulce, cubuleţele de ardei şi seminţele de susan prăjite. Intr-o ceşcuţă amesteci zeama de la morcov cu uleiul rămas, zeama şi coaja de lămâie şi muştarul.Torni sosul în castronul cu morcov şi celelalte ingrediente, potriveşti de sare şi piper şi le amesteci bine pentru omogenizare.

Consumi salata imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.