Frunze de varza umplute cu ciuperci
PrinteazaFrunze de varza umplute cu ciuperci din: varza, ciuperci, usturoi, ulei, sos bechamel, sare, piper, patrunjel frunze.
- 1 varză creaţă de dimensiune mijlocie
- 250 g ciuperci
- 1 căţel de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline
- 200 ml sos brechamel
- sare
- piper
- 1 legătură frunze de pătrunjel
Mod de preparare:
Opăreşti frunzele de varză. Toci restul de varză, o pui într-un castron şi o freci cu puţină sare. Toci mărunt usturoiul şi ciupercile curăţate, spălate şi scurse. Le căleşti în ulei, iar după ce se înmoaie, îndepărtezi excesul de lichid şi le laşi să se răcească.
Amesteci într-un castron ciupercile, varza tocată, sosul şi jumătate din pătrunjelul tocat. Umpli foile de varză şi le împachetezi sub formă de pliculeţe. Le aşezi în vasul un cu ulei, torni sosul rămas şi le fierbi la foc mic, 10 minute.
Decorezi porţiile cu pătrunjel.
Pofta buna!