Tort cu cirese si cocos

Printeaza

Tort cu cirese si cocos din: oua, faina, zahar, fulgi de cocos, praf de copt, frisca, mascarpone, gelatina, cirese.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 4 ouă
  • 100 g făină
  • 150 g zahăr
  • 50 g fulgi de cocos
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru cremă:

  • 300 ml friscă lichidă
  • 100 g fulgi de cocos
  • 250 g mascarpone
  • 2 foi gelatină

Pentru umplutură:

  • 5-6 linguri zahăr
  • 200 g cirese
  •  100 ml apă

Pentru decor:

  • 50 g ciocolată rasă

 

Mod de preparare:

Pentru blat, fulgii de cocos se amestecă uşor cu făina, albuşurile se bat spumă şi se adaugă zahărul, pe măsură ce se formează spuma.

Se micşorează viteza mixerului, se adaugă gălbenuşurile, făina si praful de copt. Se toarnă aluatul într-o formă unsă şi tapetată cu făină şi se coace 25 de minute.

Se lasă să se răcească în totalitate.

Cireşele fără sâmburi se pun la fiert 15 minute, cu zahăr şi 100 ml apă. Se lasă pe foc cât să scadă bine.

Pentru cremă, se pune gelatina la înmuiat în apă rece, apoi 5 linguri de frişcă lichidă se încălzesc şi se amestecă bine cu gelatina înmuiată.

Restul de frişcă se bate bine, apoi se amestecă cu mascarpone şi fulgii de cocos şi se pune gelatina la final.

Blatul se taie şi se reaşază cu cireşele fierte cu apă şi zahăr şi o parte din cremă, din care se păstrează şi pentru garnisit. Se decorează cu ciocolată rasă.

Se lasă de pe o zi pe alta şi apoi se taie.

 

Tort cu cirese si cocos

Tort_cu_cirese_si_cocos

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.