Chiftele cu piept de pui si sos
Printeaza
- 600 g piept de pui
- ceapă verde
- 3 căţei de usturoi
- o jumătate de morcov
- mărar
- două felii de pîine
- 3 ouă
- o lingură de pesmet
- 100 g porumb
- 800 g roşii
- oregano
- bicarbonat de sodiu
- sare
- piper
- ulei
- făină
- legume de sezon
Mod de preparare:
Feliile de pîine se înmoaie în apă rece, se storc ca să se elimine apa şi se pun într-un castron. Piepturile de pui se dezosează, se spală şi se dau prin maşina de tocat.
Se amestecă bine cu morcovul dat pe răzătoarea cu ochiuri mici, cu ceapa verde şi cu usturoiul tocate mărunt. Se adaugă boabele de porumb, pesmetul, sarea şi piperul. Se presară mărarul tocat, se adaugă ouăle, bicarbonatul de sodiu şi pîinea.
Se amestecă bine ca să se încorporeze toate ingredientele, se formează chiifteluţe rotunde, se trec prin făiină şi pesmet şi se prăjesc în ulei încins. Se scot cu o spuimieră, se aşază pe un şervet absorbant, apoi se păstrează la cald.
Se face un sos din roşiile date pe râzătoare, puţin ulei, sare şi piper. Se fierbe pînă scade puţin, se presară oregano tocat şi se serveşte alături de clhifteluţele calde. Se mai pot servi şi cu o garnitură din legume de sezon.
Poftă bună!