Dulceata cu pepene galben

Printeaza

Dulceata cu pepene galben din: pepene, zahar, vanilie, coniac, lamaie.

Ingrediente:Dulceata cu pepene galben

  • 1 kg pepene galben
  • 500 g zahăr tos
  • 3 linguri cu coniac
  • 1 păstaie de vanilie
  • zeama de la o lămâie

 

Mod de preparare:

Scobeşte cu o cupă mică miezul de pepene. Pune-l într-o cratiţă, cu zeama de lămâie, zahărul, vanilia şi alcoolul. Amestecă uşor şi lasă vasul deoparte 6-7 ore.

Pune-l apoi pe foc şi fierbe dulceaţa o oră. Ia spuma ori de câte ori este nevoie. Pune dulceaţa fierbinte în borcane sterilizate şi închide-le ermetic.

Intoarce-le cu capacul în jos, acoperă-le cu un şervet gros şi lasă-le să se răcească în tihnă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.