Budinca de morcovi cu curry
PrinteazaBudinca de morcovi cu curry din: agar-agar, morcovi, lapte de soia, curry, sare, piper.
- 2 g agar-agar
- 300 g morcovi
- 200 ml lapte de soia
- 1 linguriţă cu vârf de curry
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi morcovii şi tăiaţi-i rondele, apoi fier-beţi-i 15 minute în apă clocotită sărată, până devin foarte moi. Daţi-i la mixer împreună cu laptele, curry, sarea şi piperul.
Turnaţi într-o cratiţă şi încorporaţi agar-agar. Amestecaţi bine, apoi daţi în clocot. Faceţi focul mic şi fierbeţi încă 1 minut, amestecând întruna.
Impărţiţi în castronaşe, lăsaţi să se răcească, apoi ţineţi la frigider cel puţin 2 ore.
Pofta buna!