Sos de prune cu chilli
PrinteazaSos de prune cu chilli din: prune, usturoi, cimbru, coriandru, fulgi de chilli, sare.
- 1,8 kg prune
- 5 căţei de usturoi
- 10-15 crenguţe de cimbru
- 10 fire de coriandru
- 1 linguriţă cu coriandru pisat
- 1 linguriţă cu fulgi de chili
- sare
Mod de preparare:
Spală prunele şi pune-le într-un vas cu gura largă. Acoperă-le cu apă până la jumătate, pune capac şi lasă-le să fiarbă zece minute.
Dă-le printr-o sită şi lasă-le să se răcească. Zdrobeşte-le cu mâna şi dă deoparte sâmburii.
Pune restul într-un blender, împreună cu usturoiul, cimbrul, coriandru frunze şi boabe, fulgiii de ardei, sare după gust. Mixează câteva minute, până când sosul devine omogem şi suficient de fin.
Toarnă totul într-o cratiţă/oală şi dă la cuptorul încins o jumătate de oră. Dupăi ce sosul s-a răcit, toarnă-l în borcane.