Rulouri de dovlecel
PrinteazaRulouri de dovlecel din: dovlecei, branza, somon, hasma, ceapa verde, icre, piper.
- 4 dovlecei tari şi drepţi pe cât posibil
- 200 g brânză proaspătă de tartinat
- 100 g somon proaspăt
- 1 haşmă
- 1 lingură ceapă verde tăiată cu foarfecă
- 1 borcan de icre de păstrăv
- piper măcinat
Mod de preparare:
Spălaţi şi uscaţi dovleceii, îndepărtaţi capetele şi tăiaţi-i în felii subţiri pe lungime cu ajutorul unei râzătoare Mandoline. Alegeţi feliile late de aproximativ 3 cm.
Scurgeţi şi tăiaţi în felii subţiri somonul, apoi amestecaţi totul cu brânza proaspătă, ceapa verde şi piperul.
Aşezaţi puţin din preparatul cu brânză la capătul unei felii de dovlecel, apoi rulaţi-o. Aşezaţi rulourile pe verticală într-o tavă, punând deasupra lor o linguriţă de icre de păstrăv. Serviţi rece.
Pofta buna!