Salata de grau cu branza de capra si verdeata
PrinteazaSalata de grau cu branza de capra si verdeata din: grau, castravete, ceapa, branza de capra, ceapa, patrunjel, menta, ulei de nuci, lamaie, sare, piper, drojdie.
- 250 g grâu pentru fiert
- 1 castravete
- 1 ceapă albă dulce
- 200 g brânză capră proaspătă
- 3 linguri ceapă verde tăiată cu foarfecă
- 3 linguri pătrunjel tăiat cu foarfecă
- 1 lingură mentă tăiată cu foarfecă
- 2 linguri ulei de nuci
- 1 lămâie
- sare
- piper
- 1 linguriţă drojdie de bere (facultativ)
Mod de preparare:
Fierbeti grâul (aproximativ 20 minute în apă clocotită sărată). Scurgeţi şi lăsaţi să se răcească.
Curăţaţi şi tăiaţi ceapa cubuleţe, ca şi castravetele şi brânza de capră.
Intr-o salatieră, amestecaţi grâul cu legumele şi verdeaţa, adăugaţi zeama de la lămâie şi uleiul, apoi, brânza, sarea şi piperul.
Pofta buna!