Vinete umplute cu quinoa
PrinteazaVinete umplute cu quinoa din: vinete, quinoa, branza feta, ceapa, rosii, seminte de pin, menta, curcuma, ulei de masline, sare, piper.
- 2 vinete frumoase
- 200 g quinoa
- 100 g brânză feta
- 2 cepe
- 2 linguri roşii mărunţite
- 2 linguri seminţe de pin
- 2 linguri mentă tăiată cu foarfecă
- 1 linguriţă curcuma
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi cjuinoa în apă clocotită între 10 şi 15 minute. Incălziţi cuptorul la termostat 6 (180 grade C). Tăiaţi vinetele în două pe lungime. Crestaţi-le pulpa, săraţi, piperaţi, ungeţi cu ulei si asezati-le într-o tavă unsă cu ulei cu miezul în sus.
Ţineţi la cuptor aproximativ 25 de minute.
Curăţaţi şi tăiaţi fin ceapa. Perpeliţi ceapa în puţin ulei, adăugaţi roşiile, quinoa fiartă şi scursă, seminţele de pin şi curcuma. Săraţi, piperaţi şi ţineţi la foc 5 minute. Adăugaţi menta şi feta tăiată cuburi.
Când pulpa vinetelor e moale, goliţi-le cu o lingură, fără să găuriţi coaja, apoi garnisiţi-le cu quinoa. Stropiţi-le cu puţin ulei de măsline şi ţineţi-le la cuptor 30-40 de minute.
Pofta buna!