Aluat fraged

Printeaza

Aluat fraged din: oua, faina, smantana, untura, zahar, sare.

Ingrediente:Aluat fraged

  • 3 ouă
  • 9 linguri făină
  • 3 linguri smântână
  • o lingură untură
  • 3 linguri zahăr praf
  • un vârf de cuţit sare

 

Mod de preparare:

Se frământă bine 6 linguri faină, cu 3 gălbenuşuri, 3 linguri smântână, 3 linguri zahăr praf, sare; se întinde şi se unge cu un amestec din 3 linguri faină şi o lingură unsoare (untură de porc).

Se rulează, se taie în două, se întinde fiecare cât tava şi apoi se coc două foi pe dosul tăvii. Cele două foi se pot umple cu diferite creme.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.