Coca dulce
PrinteazaCoca dulce din: faina, unt, smantana, rom, zahar, esenta de vanilie, sare, zahar vanilat.
- 400 g faină
- 70 g unt sau margarina
- 125 g smântână
- 50 g zahăr
- 3 gălbenuşuri
- 25 ml rom
- 2 linguriţe esenţă de vanilie
- 1/2 linguriţă de sare
- 4 pachete zahăr vanilat
Mod de preparare:
Din ingredientele de mai sus se prepară un aluat care apoi se întinde pe planşetă cu ruloul, astfel încât să rezulte o foaie subţire (de circa 1 mm grosime). Cu un cuţit ascuţit se taie din această foaie fâşii de circa 2 cm lăţime, retezându-se apoi la 15-16 cm lungime.
Acestor fâşii din cocă li se face câte un nod la mijloc, după care se prăjesc într-o cratiţă mai mare cu ulei, astfel încât ele să înoate în timpul prăjitului.
Sunt gata când sunt rumenite.
Se scot şi se aşază pe o hârtie sugativă care absoarbe grăsimea, apoi se pun pe o farfurie mare şi se presară cu zahăr vanilat.
Se servesc de preferinţă fierbinţi.
Pofta buna!