Coca dulce

Printeaza

Coca dulce din: faina, unt, smantana, rom, zahar, esenta de vanilie, sare, zahar vanilat.

Ingrediente:Coca dulce

  • 400 g faină
  • 70 g unt sau margarina
  • 125 g smântână
  • 50 g zahăr
  • 3 gălbenuşuri
  • 25 ml rom
  • 2 linguriţe esenţă de vanilie
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 4 pachete zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Din ingredientele de mai sus se prepară un aluat care apoi se întinde pe planşetă cu ruloul, astfel încât să rezulte o foaie subţire (de circa 1 mm grosime). Cu un cuţit ascuţit se taie din această foaie fâşii de circa 2 cm lăţime, retezându-se apoi la 15-16 cm lungime.

Acestor fâşii din cocă li se face câte un nod la mijloc, după care se prăjesc într-o cratiţă mai mare cu ulei, astfel încât ele să înoate în timpul prăjitului.

Sunt gata când sunt rumenite.

Se scot şi se aşază pe o hârtie sugativă care absoarbe grăsimea, apoi se pun pe o farfurie mare şi se presară cu zahăr vanilat.

Se servesc de preferinţă fierbinţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.